اخبار موسیقی

لطفي: شيراز استحقاق مركزيت موسيقي كشور را دارد

موسیقی/ ايمحمدرضا لطفي در نشستي با خبرنگاران رسانه‌ها اظهار داشت: شيراز از لحاظ تاريخي و فرهنگي شهر ويژه‌اي است و اين ويژگي نه فقط به‌دليل وجود حافظ و سعدي بلكه به‌دليل پشتوانه قوي در زمينه موسيقي اصيل ايراني است.
وي ادامه داد: 70 درصد موسيقيدانان ايراني در شيراز ظهور كرده‌اند و با توجه به روحيه اجتماعي و ادب و شعر از يك سو و موسيقي دستگاهي از سوي ديگر، شيراز مي‌تواند مركزيت موسيقي كشور را به خود اختصاص دهد.
لطفي گفت: در مورد برگزاري كنسرت‌ها،‌ مشكل از امكانات و تداركات برگزاري كنسرت است و براي سازماندهي كنسرت‌ها بايد مؤسسه‌هاي قوي وجود داشته باشد.
وي اضافه كرد: اين مؤسسه‌ها بايد با خيال راحت مجوز دريافت كنند و از كنسرت‌هاي شلوغ واهمه‌اي نداشته باشند، چرا كه مردم فرهنگ و هنر را دوست دارند و مشكل ايجاد نمي‌كنند.
لطفي خواستار هماهنگي بين ارگان‌ها شد و افزود: در زمينه اجراي برنامه‌هايي نظير كنسرت موسيقي بايد بين استانداري، فرمانداري و اداره كل ارشاد اسلامي هماهنگي وجود داشته باشد و انگيزه‌هاي هنري و فرهنگي بين جامعه به‌قدري تقويت شود كه مردم دچار افسردگي و ناراحتي‌هاي روحي نشوند.
آهنگساز پيشكسوت ايراني تصريح كرد: مشكلات موسيقي مشكلي نيست كه در اين دولت يا دولت سابق وجود داشته و حتي مسئله جمهوري اسلامي نيز نيست.
وي ادامه داد: مشكل موسيقي يك مشكل تاريخي است و از قرن دوم هجري وجود داشته است، اما اميدواريم موسيقي نيز مانند ادبيات فارسي از فشار بيرون بيايد.
لطفي بر نگاه دروني به هويت ملي تأكيد كرد و افزود: موسيقي ايراني موسيقي بسيار جدي است و موسيقي دستگاهي ايراني به گفته 90 درصد موسيقيدانان بين‌المللي، اتفاق بي‌نظيري بوده كه در كشور‌هاي ديگر وجود ندارد.
اين آهنگساز موسيقي‌ سنتي گفت: در زمينه هنر بايد نگاه‌ها گسترده‌تر شود و امكانات به‌وجود بيايد تا هنر مورد حمايت واقع شود در غير اين‌صورت پيشرفتي حاصل نمي‌شود.
وي بيان داشت: استراتژي فرهنگي نبايد در دستور كار دولت‌هاي مختلف تغيير كند، بلكه بايد استراتژي كلان ملي در اين زمينه وجود داشته باشد و هر دولتي مطابق همان استراتژي ثابت پيش رود.
لطفي به شرايط اجراي كنسرت گروه هم‌نوازان شيدا اشاره كرد و گفت: كنسرت شيراز در چارچوب كنسرت تهران برگزار مي‌شود، البته در زمينه تك‌نوازي با كنسرت تهران تفاوت‌هايي دارد چرا كه من براساس بداهه‌پردازي به‌اجراي كنسرت مي‌پردازم و بستگي به حس و حال همان لحظه اجرا مي‌كنم.
وي افزود: بداهه‌پردازي حادثه‌آفرين است و يكي از اتفاقات مهم موسيقي ايراني اين است كه نوازنده زماني كه ساز را به‌دست گرفت، نداند كه قصد نواختن چه قطعه‌اي را دارد.
اين موسيقيدان ايراني گفت: قطعه‌هاي اجرايي در كنسرت ساخته خودم و نزديك به احساسات امروز من است و تصنيف‌ها از اشعار حافظ و مولانا انتخاب شده است.
وي بيان داشت: اگر جوانان مستعد آثاري دارند كه به نرم هنري نزديك است، از همكاري با آنان استقبال مي‌كنيم.
لطفي گفت: موسيقي ايلات فارس مثل قشقايي،‌ ممسني و ... بر گويش‌ها تأثيرگذار بوده و اهالي موسيقي فارس بايد آثار خود را در سراسر كشور منتشر كنند.
وي اظهار داشت: از حدود يك سال و نيم پيش مشغول كار روي پروژه‌اي هستم كه پيرامون موسيقي قشقايي است و در اين زمينه با بسياري از اهالي موسيقي قشقايي ملاقات و مشورت كرده‌ام.
لطفي ادامه داد: تصميم دارم پيرامون موسيقي قشقايي كنسرت گسترده‌اي در تخت جمشيد اجرا كنم و اين كنسرت رويكرد گردشگري و ابعاد ملي و بين‌المللي دارد.
كنسرت محمدرضا لطفي روز‌هاي چهارم و پنجم تير ماه سال جاري در باغ عفيف‌آباد برگزار مي‌شود و فروش بليط كنسرت براي نخستين‌بار از طريق اينترنت و سايت www.t/nay.ir صورت مي‌گيرد.

منبع:فارس     تاریخ درج خبر:31/3/1389

اخبار موسیقی بازگشت